Zuyderland Experience groot succes
Op drie verschillende locaties, verspreid over twee dagen, heeft Zuyderland afgelopen weekend heel geslaagde open dagen georganiseerd, dankzij de inzet en betrokkenheid van honderden medewerkers en vrijwilligers. De eerste editie van de Zuyderland Experience, de eerste gezamenlijke open dag op meerdere locaties, kan daarmee een groot succes genoemd worden.
Bezoekers
De reacties waren ook erg positief. ‘Wat een prachtig georganiseerde open dag bij Zuyderland Sittard-Geleen’, vertelden Jo en Marlies Kempener. ‘Wij kregen de kans om samen met onze kleinkinderen een kijkje achter de schermen te krijgen. Organisatie gefeliciteerd! Deze dag was super interessant.’
Nieuwe Zuyderlanders
Ook richtte Zuyderland zich dit weekend sterk op de arbeidsmarkt. ’Chapeau voor de organisatie van de open dag in Heerlen. Wat was het interessant voor mijn dochter. Meer dan de moeite waard om een goede profielkeuze te kunnen maken tijdens haar opleiding!’ schreef Kitty Souren zaterdag op Facebook.
Hoogstaete
Zondag was het de beurt aan Zuyderland Hoogstaete, waar vele medewerkers uit onze care-tak de aanwezigen een kijkje achter de schermen gunde. Tal van activiteiten, een alternatieve Sint Joep markt en rondleidingen over de hele locatie voor potentiële bewoners trokken ook daar veel bezoekers. Ook hier stond een bankenmarkt centraal.
Terugkijken
Nog even nagenieten? Je kunt de live-uitzendingen en reportages op locatie, die Zuyderland zelf maakte, hier terugkijken. Ga naar de Facebook-pagina van Zuyderland of klik hier:
- Zuyderland Live! De Zuyderland Experience in Heerlen
- Zuyderland Live! De Zuyderland Experience in Sittard-Geleen
- Aftermovie Zuyderland Experience in Hoogstaete
Foto-albumEen foto-album met de leukste foto’s van zaterdag vind je hier.
- Banenmarkt en opleidingsplein:
Ga in gesprek met onze recruiters over werken en leren binnen Zuyderland. Aan de slag als (leerling) Verzorgende of (leerling) Verpleegkundige? Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden in bijvoorbeeld een administratieve of professionele schoonmaak functie? We hebben op dit moment verschillende vacatures & opleidingsmogelijkheden open staan! Daarnaast sluiten ook Gilde Opleidingen, Arcus-Leeuwenborgh, Hogeschool Zuyd en de GGD aan. Nieuwsgierig? Bezoek ook www.werkenbijzuyderland.nl - Acute Opname Afdeling (AOA):
Neem deel aan een rondleiding over de AOA. Wat is een AOA? Wanneer wordt een patiënt daar opgenomen? Klopt het dat het verblijf maximaal 48 uur is? Welke specialismen maken gebruik van deze afdeling? Vandaag krijg je antwoord op al je vragen. - Ambulance:
De sirene en het zwaailicht van een ambulance kennen we allemaal. De binnenkant is (gelukkig) voor velen onbekend gebied. Vandaag zijn ambulancemedewerkers aanwezig met een ambulance van de GGD. Maak gebruik van deze gelegenheid en bekijk de binnenkant. De medewerkers beantwoorden graag al je vragen. - Anesthesie en operatiekamers (OK):
Geef je bij de stand van de OK op voor een rondleiding over de operatiekamers. Medewerkers vertellen over verschillende operatie technieken. Bij de stand op de begane grond is een opstelling gemaakt van een anesthesietoestel. - Balonnenclown:
Maakt de meest interessante figuren van ballonnen. - Beren- en poppendokter:
Knuffelberen met gebroken pootjes of slechtziende poppen? De beren en poppen dokter onderzoekt de beer, pop of andere knuffel en indien nodig wordt een röntgenfoto gemaakt. Als er iets mis is, wordt een infuus aangelegd of een spuit gezet. Soms moet ook een hechting of een verband worden aangebracht. Is de diagnose ‘platknuffelsyndroom’, dan is een speciaal fluffy infuus nodig. - Cardiologie:
Neem een kijkje in de onderzoekskamers en leer hoe o.a. een hartecho en een ecg (hartfilm) wordt gemaakt. - Centrale sterilisatieafdeling (CSA):
Bij elke operatie of behandeling gebruikt een chirurg of verpleegkundige een aantal medische hulpmiddelen zoals klemmen, messen, pincetten of schaartjes. De CSA zorgt ervoor dat deze instrumenten na gebruik grondig worden gereinigd en gesteriliseerd. - Cliëntenraad:
Deze raad behartigt de belangen van patiënten en bezoekers en brengt adviezen uit. De onderwerpen variëren van tijdstippen van maaltijden, bezoekuren, bouwplannen, bezuinigingen, etc. Maak gebruik van de gelegenheid om met de leden in gesprek te gaan. Zij lopen de hele dag tussen de bezoekers van de Zuyderland Experience. - Cliniclowns:
Iedere donderdag bezoeken twee cliniclowns de kinderafdeling. Zij geven de wereld van onze kleine patiënten een totaal andere kleur; een beetje verbeelding doet wonderen ! Zij zullen de hele dag aanwezig zijn. Laat je meenemen in hun spel. - Dermatologie:
Er is een rondleiding rondom de Mohs ingreep, micrografische chirurgie bij huidkanker in het gelaat. De methode wordt uitgevoerd in samenwerking met de poliklinische operatiekamers en het pathologisch laboratorium. Bij de rondleiding op de benenpoli krijg je alle informatie over spataders en zwachtelen. - Facilitair bedrijf:
Bezoek de stand van ‘De smaak van Zuyd’, het nieuwe voedingsconcept van Zuyderland. Maak kennis met de geautomatiseerde kleding uitgifte automaat en de nieuwe kledinglijn. - Geboortecentrum:
In de ochtend en in de middag is er een rondleiding. Laat je in ons Geboortecentrum meenemen in de wereld van de kraamvrouwen en pasgeborenen. - Geriatrie (ouderengeneeskunde):
Thema vandaag is gezond ouder worden. Door middel van testjes kunnen de bezoekers testen of ze in de categorie kwetsbare ouderen vallen. Het palliatief team is ook aanwezig. - Gipskamer:
De gipsverbandmeesters geven uitleg over hun vak. Kinderen kunnen hun onderarm in laten gipsen om te ervaren hoe dit voelt. Na uitharding wordt het gips er weer afgehaald. - Gynaecologie:
Wil je meer weten over fertiliteit, oncologie of echo’s? Onze collega’s van de Gynaecologie beantwoorden graag al je vragen. - Intensive Care (IC):
Je zult begrijpen dat een rondleiding over de Intensive Care vanwege de privacy, niet mogelijk is. Daarom hebben de IC medewerkers twee IC bedden naar de begane grond gehaald zodat zij kunnen laten zien wat de mogelijkheden zijn. - Kinderdiabetes:
Het kinderdiabetes-behandelteam is aanwezig om al je vragen te beantwoorden over diabetes. Het team is multidisciplinair en begeleid kinderen en ouders in de zorg rondom diabetes. - Kindergeneeskunde:
Zuydie is de mascotte van onze kinderafdeling. Vandaag is de Zuydietrein verhuisd naar de centrale hal. De trein is zes meter lang en de hoogte wordt bepaald door de giraffe die een lengte heeft van twee meter. Duik ook in de verkleedkoffer en ga samen met Zuydie op de foto. Bij deze stand kun je ook je stempelkaart laten zien van de Zuydieroute en krijg je je ziekenhuisdiploma. - Kinderlongfunctie:
Het team van kinderlongfunctie beantwoordt graag al je vragen over o.a. allergieën en luchtwegproblemen. - Kwaliteit Veiligheid & Bedrijfsvoering:
Doe mee met de speurtocht naar veiligheidsthema’s. Al lopend ontdek je hoe belangrijk kwaliteit van zorg is (volwassenen en kinderversie). Deze speurtochten zijn doorlopend. Wat betekent Kwaliteit van Zorg voor jou als patiënt? Doe ook mee met de mini workshop ‘relatie patiënt/arts’. Een tip daarbij is om gebruik te maken van 3 goede vragen. Tijdens de workshop krijg je uitleg over deze vragen. - Longgeneeskunde:
Tijdens de rondleiding op de afdeling Longgeneeskunde maak je kennis met longfunctietesten, de rookstop poli, snurkonderzoek, apneu en de behandelmogelijkheden. Is je interesse gewekt in dit mooie vak? Laat je dan informeren over de opleidingsmogelijkheden. - Medische beeldvorming:
De medewerkers nemen je mee in een tour langs apparatuur waarmee de binnenkant van een lichaam kan worden bekeken. Er wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling (oa CT), geluidsgolven (echografie) of magneetvelden (MRI). - Operatiekamers (OK):
Op de begane grond staat bij de stand van de OK, een anesthesietoestel zoals dit gebruikt wordt op de OK. Bij deze stand kun je je inschrijven voor een rondleiding over de operatiekamers. - PAG:
(Projectbureau additionele gelden, Europese projecten Zuyderland). Bureau PAG laat innovaties zien binnen Zuyderland. Denk hierbij aan sociale robots, avatars, e-coaches (IBD en Parkinson), de Acitvity monitor enz. Bekijk de demo’s bij de stand. Liever zelf uitproberen? Dat kan ook. - Patiëntenverenigingen Heerlen:
Tijdens de Zuyderland Experience zijn aanwezig: Alzheimer Nederland Parkstad Limburg, Netwerk Palliatieve Zorg OZL en de Endometriose Stichting. Bij de patiëntenverenigingen kunt u terecht voor informatie over de aandoening. - Revalidatie:
Iedere 20 tot 30 minuten is er een rondleiding langs de diverse disciplines van dit specialisme: fysiotherapie, logopedie, ergotherapie enz. Ervaar hoe het is om een bepaalde handicap te hebben en welke hulpmiddelen mogelijk zijn. - Stiltecentrum:
Bezoek ons mooie Stiltecentrum en geniet van de rust. Onze geestelijke verzorgers zijn aanwezig en gaan met bezoekers in gesprek. - Urban events:
Deze firma is op de Zuyderland Experience aanwezig met drie spelopstellingen. Schrijf je in en stap in de wereld van de Virtual Reality. Beleef hoe het is om bij een operatie aanwezig te zijn. Wie weet krijg je de smaak te pakken en word jij onze operateur van de toekomst. - Wensulance stichting:
Gratis vervullen van ‘laatste wensen’. Een non-profit organisatie met een particuliere ambulance welke door vrijwilligers wordt bemand. De wensulance is er voor niet- of minder mobiele, ernstig zieke en (pré) terminale patiënten. - Zuyderland Academie:
Ben je op zoek naar informatie over zorg- en/of medische opleidingen? Dan bezoek de stand van de Zuyderland Academie. Wil je ervaren hoe het is om bloed te prikken? Ga dan mee met de rondleiding over het skills lab (oefenlab). Uiteraard oefen je op een kunstarm. - Zuyderland Band:
Zuyderland is trots op de Zuyderlandband die gevormd wordt door acht enthousiaste en muzikale medewerkers. Zij zorgen rond 11.00 uur voor een muzikale omlijsting. - Zuydiepad:
Een avonturenroute voor kinderen langs verschillende afdelingen waar iets te beleven valt. Vraag een stempelkaart met plattegrond en het avontuur kan beginnen. Na afloop krijg de avonturier een ziekenhuisdiploma ondertekend door Zuydie, de mascotte van onze kinderafdeling.
- Banenmarkt en opleidingsplein:
Ga in gesprek met onze recruiters over werken en leren binnen Zuyderland. Aan de slag als (leerling) Verzorgende of (leerling) Verpleegkundige? Of ben je benieuwd naar andere mogelijkheden in bijvoorbeeld een administratieve of professionele schoonmaak functie? We hebben op dit moment verschillende vacatures & opleidingsmogelijkheden open staan! Daarnaast sluiten ook het Arcuscollege, Hogeschool Zuyd en de GGD aan. Nieuwsgierig? Bezoek ook www.werkenbijzuyderland.nl - Ambulance:
De sirene en het zwaailicht van een ambulance kennen we allemaal. De binnenkant is (gelukkig) voor velen onbekend gebied. Vandaag zijn ambulancemedewerkers aanwezig met een ambulance van de GGD. Maak gebruik van de gelegenheid en bekijk de binnenkant. De medewerkers beantwoorden graag al je vragen. - Anesthesie, Intensive care en de operatiekamers (OK):
Geef je bij de stand van de OK in de hal op voor een rondleiding over de operatiekamers en de Nuchtere Opname Unit (NOA). Op de NOA is een Intensive Care en een SEH opstelling gemaakt. - Beagleboxx:
Een iPad die zorgt voor het verhogen van het welzijn van de patiënt en het verbeteren van de efficiëntie voor patiënt en ziekenhuis. Voorbeelden hiervan zijn het bestellen van maaltijden, het geven van feedback op de schoonmaak of de mogelijkheid voor het direct communiceren met de servicemedewerkers. - Beren- en poppendokter:
Knuffelberen met gebroken pootjes of slechtziende poppen? De beren en poppendokter onderzoekt de beer, pop of andere knuffel en indien nodig wordt een röntgenfoto gemaakt. Als er iets mis is, wordt een infuus aangelegd of een spuit gezet. Soms moet ook een hechting of een verband worden aangebracht. Is de diagnose ‘platknuffelsyndroom’, dan is een speciaal fluffy infuus nodig. - Borstcentrum Zuyd:
Rondleidingen over de polikliniek met uitleg over de diagnostiek. Volg de roze pijlen en ballonnen. Vandaag zijn ook vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Parkstad aanwezig in het kader van lotgenotencontact. - Cardiologie:
Neem een kijkje in de onderzoekskamers en leer hoe o.a. een hartecho en een ecg (hartfilm) wordt gemaakt. - Centrale sterilisatieafdeling (CSA):
Bij elke operatie of behandeling gebruikt een chirurg of verpleegkundige een aantal medische hulpmiddelen zoals klemmen, messen, pincetten of schaartjes. De CSA zorgt ervoor dat deze instrumenten na gebruik grondig worden gereinigd en gesteriliseerd. - Cliëntenraad:
Deze raad behartigt de belangen van patiënten en bezoekers en brengt adviezen uit. De onderwerpen variëren van tijdstippen van maaltijden, bezoekuren, bouwplannen, bezuinigingen, etc. Maak gebruik van de gelegenheid om met de leden in gesprek te gaan. Zij lopen de hele dag tussen de bezoekers van de Zuyderland Experience. - Facilitair Bedrijf:
Bezoek de stand van ‘De smaak van Zuyd’, het nieuwe voedingsconcept van Zuyderland. Maak kennis met de geautomatiseerde kleding uitgifte/inname automaat en de nieuwe kledinglijn. Nog nooit de robotkarren in het Souterrain gezien die zelfstandig de lift nemen? We laten ze u graag zien. - GGD:
Een gedeelte van de ambulancepost is opgesteld voor publiek. Om 11.00, 12.00, 13.00 en 14.00 uur zal een interactieve demonstratie plaatsvinden op deze locatie. - GGz (Geestelijke Gezondheidszorg):
De mensen van dagactiviteitencentrum Karwei laten zien en verkopen wat zij maken, bijvoorbeeld houten spullen en lekkere wafels. Vanaf 4 jaar mogen de bezoekers meedoen aan de doorlopende workshop ‘dromenvangers maken’. Er is een sponsoractie op touw gezet voor de Social Run, een non-stop estafetteloop van ruim 555 kilometer in 48 uur. Doel is de bespreekbaarheid en het begrip rondom psychische aandoeningen te bevorderen. Verder zijn medewerkers en ervaringsdeskundigen aanwezig op de banenmarkt met een informatiestand voor potentiële medewerkers en andere geïnteresseerden. - Hygiëne en Infectiepreventie (HIP):
Kinderen, maar ook enthousiaste volwassenen, kunnen hier ervaren hoe het is om isolatiekleding aan te trekken. Foto’s maken is een must ! Ben je een fan van Suske en Wiske boeken? Neem dan het themaboek Tante Biotica mee. Verder kun je hier lekker knoeien met lichtgevende handgel. Ga ook aan de slag met het memoryspel van maar liefst 10×10 meter. - Kindergeneeskunde:
Zuydie is de mascotte van onze kinderafdeling. Vandaag is de Zuydietrein verhuisd naar de centrale hal. De trein is zes meter lang en de hoogte wordt bepaald door de giraffe die een lengte heeft van twee meter. Duik ook in de verkleedkoffer en ga samen met Zuydie op de foto. Bij deze stand kun je ook je stempelkaart laten zien van de Zuydieroute en krijg je je ziekenhuisdiploma. - Kindergrime:
Maar liefst twee grimeurs zijn vandaag aanwezig. Vind je het grimeren van een wond op je arm of gezicht te spannend, kies dan voor een glittertatoo. - Klinische Pathologie:
Hier kun je samen met de medewerkers preparaten bekijken door de microscoop. - KNF/ Vaatfunctie:
Demonstraties van onderzoeken die worden uitgevoerd bij Carpaletunnelsyndroom, een beknelling van de zenuw bij de pols. Wil je dat dit bij jou wordt gedemonstreerd, dan kan dat. Je krijgt eerst een echo die de zenuw bij je pols zichtbaar maakt. Door middel van zenuwgeleiding wordt gemeten of de zenuw goed functioneert. Dit gebeurt met kleine, onschadelijke stroomstootjes. - Kwaliteit Veiligheid & Bedrijfsvoering:
Doe mee met de speurtocht naar veiligheidsthema’s. Al lopend ontdek je hoe belangrijk kwaliteit van zorg is (volwassenen en kinderversie). Deze speurtochten zijn doorlopend. Wat betekent Kwaliteit van Zorg voor jou als patiënt? Doe mee met de mini workshop ‘relatie patiënt/arts’. Een tip daarbij is om gebruik te maken van 3 goede vragen. Tijdens de workshop krijg je uitleg over deze vragen. - Laboratorium Klinische Chemie:
Maak kennis met verschillende laboratoria, inclusief poliklinische bloedafname en de trombosedienst: Ga mee met de rondleiding op het Klinisch chemisch laboratorium. Je kunt een cholesterol of glucose test uit laten voeren. Bezoek de stand van de Medische microbiologie en de Klinische pathologie. Mogelijkheid om cholesterol en/of glucose te laten prikken. Medewerkers vertellen over hun functie en opleidingsmogelijkheden. Kinderen gaan aan de slag om een perfecte drol te boetseren. - Longgeneeskunde:
Tijdens de rondleiding op de afdeling Longgeneeskunde maak je kennis met longfunctietesten, de rookstop poli, snurkonderzoek, apneu en de behandelmogelijkheden. Is je interesse gewekt in dit mooie vak? Laat je dan informeren over de opleidingsmogelijkheden. - Medische beeldvorming:
De medewerkers nemen je mee in een tour langs apparatuur waarmee de binnenkant van een lichaam kan worden bekeken. Er wordt gebruik gemaakt van röntgenstraling (oa CT), geluidsgolven (echografie) of magneetvelden (MRI). - Medische Microbiologie:
Laat je alles vertellen over het beroep van medisch analist op een microbiologisch laboratorium.
- Medische technologie:
Bij bijna alle handelingen in de wereld van de zorg, wordt een vorm van medische technologie ingezet. Denk hierbij aan een bloeddrukmeting of het maken van een ecg van het hart. Onze medewerkers demonstreren een scopie onderzoek en laten zien hoe je weefsels kunt snijden en coaguleren met behulp van diathermie. - miMakkers:
Professionele clowns voor mensen met een vorm van dementie en/of een ernstige verstandelijke beperking. Zij staan voor contact van hart tot hart. De miMakkers zijn met name werkzaam in onze zorgcentra. - Oncologisch dagcentrum:
In het Oncologisch dagcentrum worden hoofdzakelijk patiënten behandeld die getroffen zijn door kanker. De medewerkers geven informatie over de mogelijkheid van chemobehandelingen thuis, de voordelen van hoofdhuidkoeling, stamceltransplantatie, voetzoolreflectie therapie, de mogelijkheden als aanprikken van een bloedvat moeilijk gaat en de LookgoodFeelbetter (gratis verwenmomenten voor mensen met kanker). - Ouderenplein:
Thema vandaag is gezond ouder worden. Door middel van testjes kunnen bezoekers testen of ze in de categorie kwetsbare ouderen vallen. Het palliatief team is ook aanwezig. - PAG:
(Projectbureau additionele gelden, Europese projecten Zuyderland). Bureau PAG laat innovaties zien binnen Zuyderland. Denk hierbij aan sociale robots, avatars, e-coaches (IBD (ontstekingsziekte van de darm) en Parkinson), de Acitvity monitor enz. Bij deze stands zijn demo’s aanwezig. Liever zelf uitproberen? Dat kan ook. - Patiëntenverenigingen:
Tijdens de Zuyderland Experience zijn aanwezig: Sarcoïdose vereniging, NVLE Regio Zuid (Nationale vereniging voor LUPUS, APS, Sclerodermie en MCTD), Reuma Patiënten Vereniging Sittard-Geleen e.o., Chrohn en Colitus Ulcerosa vereniging Nederland (CCUVN), MS-vereniging, Netwerk Palliatieve Zorg Westelijke mijnstreek en de Endometriosevereniging. Bij de patiëntenverenigingen kunt u terecht voor informatie over de aandoening. - Red Beans Street Band:
Je bezoekt de stands van de Open dag terwijl op de achtergrond de Red Beans Street Band speelt. Vanaf 10:00 -12:30 uur is de band aanwezig. Mogelijk ook in de middaguren met een kleinere bezetting. Deze band uit de Westelijk mijn streek laat vandaag een breed repertoire horen van New Orleans Jazz muziek. - Reseach & Innovatiefonds Zuyderland (R&I):
Promotie van R&I ten bevordering van financiering van wetenschappelijk onderzoek en innovatieve projecten binnen Zuyderland medisch centrum. - Revalidatie:
Iedere 20 tot 30 minuten is er een rondleiding langs de diverse disciplines van dit specialisme: fysiotherapie, logopedie, ergotherapie enz. Ervaar hoe het is om een bepaalde handicap te hebben en welke hulpmiddelen mogelijk zijn. - Roparun:
De Roparun is een gesponsorde estafetteloop met startlocaties in Parijs en Hamburg. De gezamenlijke finish is in Rotterdam. Vanuit vele steden in Nederland wordt de Roparun georganiseerd. Zuyderland draagt hier ook aan bij. Het geld dat wordt opgehaald tijdens het evenement wordt, toegekend aan kankeronderzoek. - Stichting Esther Vergeer Foundation:
Doe mee met de rolstoelclinic en ervaar hoe het is om te tennissen vanuit een rolstoel. Gewoon sporten is niet vanzelfsprekend voor kinderen met een lichamelijke beperking. Door de Esther Vergeer Foundation kunnen kinderen genieten van sport in verenigingsverband. Net als ieder ander kind! - Stichting Harteraad:
Er zijn heel veel mensen met een aandoening aan hun hart of vaten. Harteraad brengt deze mensen met elkaar in contact. Door te delen wat je weet én ervaart, help je anderen. - Stiltecentrum:
Bezoek ons mooie Stiltecentrum en kom tot rust. Geestelijke verzorgers zijn aanwezig en gaan met bezoekers die dat willen in gesprek. - Toon Hermans huis Parkstad:
Lotgenotencontact voor mensen met kanker. Hier krijg je uitleg wat er te doen is bij het Toon Hermans huis. - Urban events:
Deze firma is op de Zuyderland Experience aanwezig met drie spelopstellingen. Schrijf je in en stap in de wereld van de Virtual Reality. Beleef hoe het is om bij een operatie aanwezig te zijn. Wie weet krijg je de smaak te pakken en word jij onze operateur van de toekomst. - Wensulance stichting:
Gratis vervullen van ‘laatste wensen’. Een non-profit organisatie met een particuliere ambulance welke door vrijwilligers wordt bemand. De wensulance is er voor niet- of minder mobiele, ernstig zieke en (pré) terminale patiënten. - Zuyderland Academie:
Ben je op zoek naar informatie over zorg- en/of medische opleidingen? Dan bezoek de stand van de Zuyderland Academie. Wil je ervaren hoe het is om bloed te prikken? Ga dan mee met de rondleiding over het skills lab (oefenlab). Uiteraard oefen je op een kunstarm. - Zuyderland Band:
Zuyderland is trots op de Zuyderlandband die gevormd wordt door acht enthousiaste en muzikale medewerkers. Zij zorgen rond 13.00 uur voor een muzikale omlijsting. - Zuydiepad: Een avonturenroute voor kinderen langs verschillende afdelingen waar iets te beleven valt. Vraag een stempelkaart met plattegrond en het avontuur kan beginnen. Na afloop krijg de avonturier een ziekenhuisdiploma ondertekend door Zuydie, de mascotte van onze kinderafdeling.
- Zuyderland Thuiszorg:
Benieuwd naar welke ziekenhuiszorg in de thuissituatie mogelijk is? De medewerkers van Zuyderland Thuiszorg kunnen u er alles over vertellen.
- Welkom
Ontvangst, doorverwijzen activiteiten en uitdelen goodiebags bij verlaten Hoogstaete. - Fysiotherapie & Ergotherapie
Fysiotherapie & Ergotherapie, uitleg en demonstraties van de ergotherapie & fysiotherapie, opbouw virtuele fiets. - Beleef de zorg
Beleef de ouderenzorg met brillen, tremoren handschoenen en GERT-pakken waarmee je je verplaatst in de schoenen van onze bewoners. - Techniek in de zorg
Techniek in de zorg. Demonstraties met rijdende en pratende robots, (beweeg)avatar, VR-bril, medicijnapp, GPS-tracking en het cliëntportaal. - Mimakkers
Mimakkers, loopt rond door het zorgcentrum. - Banenmarkt
Banenmarkt, informatie over opleidingen en vacatures bij de flexpool, zorgcentra, thuiszorg en huishoudelijke hulp.
Informatieworkshops gegeven door opleidingen over alle opleidingsmogelijkheden. - Zorgservice
Informatie over wonen en leven binnen de Zorgcentra, aanmelden etc. - Waardigheid & Trots
Uitleg over de droom, vul je droom in op de wenskaarten en maak kan op het uitkomen van je droom. Presentatie van de beleefTV en Qwiek. - Vrijwilligers
Meer informatie over vrijwilligers binnen de zorgcentra - Skillslab
Nabootsing skillslab waar handelingen geoefend kunnen worden. - Rondleidingen
Rondleiding door Zorgcentra Hoogstaete, kamers van bewoners, faciliteiten, de snoezelbadkamer en meer. - St. Joep Markt
Bezoek leuke kraampjes op onze St. Joep markt.