Ga naar hoofdinhoud

Woonzorglocaties Hoogstaete en Egtherhof behalen bronzen certificaat MPZ

26 jun 2024

Locaties Hoogstaete en Egtherhof hebben als eerste twee woonzorglocaties van Zuyderland het bronzen certificaat Milieuthermometer Zorg van het Milieu Platform Zorgsector (MPZ) behaald.

Om de bronzen certificering te behalen, moet aan een groot aantal verplichte criteria worden voldaan. zoals het beschikken over een duurzaamheidsbeleid incl. milieuactieplan, een routekaart CO2-reductie Vastgoed, een Groen-beheerplan en het zorgdragen voor een gescheiden inzameling en afvoer van (voedsel)afval.

Beide locaties voldoen aan de gestelde criteria en scoren bovendien ook goed op extra criteria zoals luchtkwaliteit en het gebruik van duurzame bouwmaterialen. Zuyderland is dan ook trots op het behalen van de certificering voor deze eerste twee Care locaties. In het jaarplan is de ambitie opgenomen om ook de overige Care locaties (waar mogelijk) te certificeren.

Met de MPZ certificering maakt Zuyderland haar aandacht voor een duurzame bedrijfsvoering zichtbaar. De Milieuthermometer is een handzaam instrument om de milieuprestatie en milieuzorg structureel te verbeteren en concreet aantoonbaar te maken voor personeelsleden, cliënten, bezoekers en belanghebbenden.