Ga naar hoofdinhoud

Eerste Virtual Reality-voorlichtingsruimte in ons Geboortecentrum

10 jul 2024
Het Zuyderland Innovatielab heeft in samenwerking met zorgverleners van het Zuyderland Geboortecentrum en afdeling Techniek een uniek concept bedacht om zwangeren en hun partners in het Zuyderland Geboortecentrum zo waarheidsgetrouw mogelijk voor te lichten, genaamd de ‘VR Cube’. De VR Cube is onder andere geïnspireerd door akoestische werk- en vergaderruimtes die in het bedrijfsleven veelvuldig worden toegepast.

De VR Cube is laagdrempelig bereikbaar en eenvoudig in gebruik en biedt een optimale omgeving voor goede en duidelijke patiëntvoorlichting en ontspanning.

Terugblik op de Feestelijke Opening

De opening van de VR Cube op 1 juli werd gevierd met een ceremonie waarbij diverse sprekers de voordelen en mogelijkheden van deze innovatieve ruimte toelichtten. Aanwezigen kregen de kans om de VR Cube te ervaren en de impact van virtual reality in de zorg zelf te ontdekken. Deze succesvolle introductie markeert een nieuwe stap in Zuyderlands voortdurende streven naar innovatie en patiëntgerichte zorg.

Met de VR Cube loopt Zuyderland voorop in de digitale transformatie van de medische voorlichting in Nederland. Deze nieuwe voorziening biedt een moderne en effectieve manier om aanstaande ouders te ondersteunen, wat uiteindelijk bijdraagt aan een betere zorgervaring en een hogere kwaliteit van leven voor onze patiënten.

Geboortecentrum Zuyderland opent eerste Virtual Reality-voorlichtingsruimte in Nederland

Opening VR-Room Geboortecentrum

Lees ook het artikel in Nummer 1

Vermelding ICT&health