Ga naar hoofdinhoud

Prostaatkanker Centrum Zuid viert haar 5-jarig jubileum

01 jul 2024

Op maandag 1 juli viert het Prostaatkanker Centrum Zuid haar 5-jarig bestaan. Sinds de oprichting hebben ze met trots bijna 1000 RARP-operaties (Robot-Assisted Radicale Prostatectomieën) uitgevoerd.

Prostaatkanker Centrum Zuid werkt samen met met vijf ziekenhuizen in Limburg en zuidoost Brabant: Zuyderland Medisch Centrum, Viecuri Medisch Centrum, Maastricht UMC+, Laurentius Ziekenhuis en Elkerliek Ziekenhuis. Ze bundelen kennis en kunde van gespecialiseerde teams van verschillende ziekenhuizen.

De Da Vinci-robot opereert niet zelfstandig. Het apparaat fungeert als een verlengstuk van de geoefende uroloog. De uroloog bedient de robot vanachter een bedieningspaneel in de operatiekamer en stuurt met zijn handen via een soort joystick vier robotarmen aan. Dankzij een camera op één van de robotarmen, ziet de uroloog het gebied waarin hij opereert voortaan driedimensionaal en tot wel tien keer vergroot.

Continue kwaliteitsverbetering is een van de belangrijkste drijfveren, tevens blijven ze zich inzetten om de best mogelijke zorg te bieden.

Klik hier voor meer informatie.