Ga naar hoofdinhoud

Kamerleden op werkbezoek bij Zuyderland, Inspectie positief over plannen

03 sep 2024

Maandag heeft een afvaardiging van de Tweede Kamercommissie Volksgezondheid, Welzijn en Sport een bezoek gebracht aan Zuyderland Heerlen. De zeven Kamerleden van diverse politieke partijen lieten zich uitgebreid informeren over het toekomstplan van Zuyderland en de impact voor de regio. Het bezoek duurde ruim vijf uur, waarbij de verschillende perspectieven op de toekomstplannen de revue passeerden.

In het Auditorium van de Zuyderlandlocatie in Heerlen spraken de Kamerleden onder meer met de Bestuursraad, medisch specialisten en met een afvaardiging van de huisartsenorganisaties, Burgerkracht en Ambulancezorg Limburg. Ook de Parkstad-gemeenten en een groep (huis)artsen uit Heerlen en omgeving, konden hun verhaal kwijt aan de politici uit Den Haag. Ook waren er na afloop de nodige journalisten en bovendien aanhangers van politieke partijen (voor de ingang van het ziekenhuis) aanwezig.

Toezichthouder spreekt zich uit
Voor het eerst sprak ook de aanwezige Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (IGJ) zich concreet uit over het toekomstplan van Zuyderland, dat zij een goede waarborg voor de kwaliteit en veiligheid van de zorg in Parkstad en Westelijke Mijnstreek vinden. Dat gebeurde na afloop van de bijeenkomst.

In september volgt er nog een plenair debat in de Tweede Kamer over de toekomst van Zuyderland.