Ga naar hoofdinhoud

ICT-afdeling Zuyderland doneert verouderde apparatuur aan Vista College voor hergebruik

29 mei 2024

Ongeveer 180 beeldschermen, 100 computers, 14 laptops, enkele oude servers en netwerkapparatuur die door de afdeling ICMT van Zuyderland niet meer gebruikt kunnen worden zijn recent gedoneerd aan het Vista College. De leerlingen van het ICT Lyceum leren hoe ze de apparatuur op een duurzame manier kunnen hergebruiken en geven het een tweede leven. Voorafgaand aan de donatie zijn de pc’s volledig gewist en is de apparatuur administratief verwijderd.

Het Vista College geeft aan zeer verheugd te zijn met de donatie. Het gebruikt de gedoneerde apparatuur tijdens workshops met studenten waarbij ze leren hoe ze deze zélf kunnen demonteren, repareren en indien mogelijk updaten. Nadat de apparatuur is vernieuwd, wordt deze wederom gedoneerd aan personen en organisaties die geen toegang hebben tot ICT-middelen. De beeldschermen worden door de leerlingen gebruiksklaar gemaakt en door henzelf gebruikt.

Volgens het Greenteam van Zuyderland (dat het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen​​​​​​​ (MVO) en duurzaamheid binnen Zuyderland verder te ontwikkelt) ‘een mooie manier om de volgende generatie op weg te helpen naar een duurzamere en bewustere samenleving’.