Ga naar hoofdinhoud

Ontmoet uw zorgverlener

Wanneer u een afspraak heeft in ons ziekenhuis, ontmoet u verschillende zorgverleners. Op deze pagina helpen we u om te begrijpen wie er tegenover u zit en welke rol deze persoon in uw zorg speelt. Of het nu gaat om een verpleegkundige, verpleegkundig specialist of medisch specialist, we leggen uit welke verantwoordelijkheden ze hebben en hoe ze bijdragen aan uw behandeling.

Bij elk bezoek aan ons ziekenhuis komt u in contact met verschillende zorgprofessionals. Maar wat is precies het verschil tussen een gespecialiseerd verpleegkundige, een verpleegkundig specialist en een medisch specialist? En welke taken hebben zij in uw zorgproces?

  • Gespecialiseerd Verpleegkundige: Een Gespecialiseerd verpleegkundige is een algemeen verpleegkundige met een specialisatie in 1 vakgebied. Taken zijn bijvoorbeeld lichamelijk onderzoek uitvoeren, verpleegkundige handelingen uitvoeren en voorlichting en advies geven over medicatie.
  • Verpleegkundig Specialist: Een verpleegkundig specialist heeft zowel verpleegkundige als medische taken en neemt soms een aantal taken van de arts over. Werkzaamheden zijn bijvoorbeeld het voorschrijven van medicijnen en het voeren van gesprekken over uw klachten.
  • Medisch Specialist: De medisch specialist is een arts die gespecialiseerd is in een specifiek vakgebied, zoals cardiologie of oncologie. Zij zijn verantwoordelijk voor het diagnosticeren en behandelen van complexe medische problemen.