Ga naar hoofdinhoud

Veertiende Wetenschappelijk Symposium Zuyderland ‘inspirerend en verbindend’

14 jun 2024

Zuyderland kijkt terug op een heel geslaagd Wetenschappelijk Symposium. Dat vond donderdag plaats in Zuyderland Medisch Centrum Sittard-Geleen. Het was alweer de veertiende editie. De reacties van aanwezigen, zoals stafleden, opleiders, aniossen, co-assistenten en verpleegkundigen, waren erg positief.

Ook dit jaar stonden onze (jonge) onderzoekers in de spotlight om hun onderzoek te presenteren. Het was dé kans om te laten zien waar zij mee bezig zijn.

Zowel mondelinge presentaties als postersessies met pitches maakten onderdeel uit van het programma. Ook de keynote-lezing over evidence-based eHealth (door Prof. Dr. Niels Chavannes) viel in de smaak.

Julie Hoofwijk prijzen
Dit jaar werden voor de tweede keer de Julie Hoofwijk prijzen uitgereikt voor beste wetenschappelijke publicaties door een jonge onderzoeker. De eerste prijs ging naar Inge Luu met haar’Deferring Diagnostic Evaluation of Suspected Deep Vein Thrombosis Using Direct Oral Anticoagulant or Low-Molecular-Weight Heparin as a Single Dose Anticoagulant’.

‘Goed bezig’
‘Wat een mooi en inspirerend symposium,’ schreef docent-onderzoeker Jolanda Friesen na afloop op LinkedIn. ‘Trots op alle presentatoren!’

Tessa Geisen, verpleegkundige Ouderengeneeskunde, die tevens zelf de PaZorg-EBCD (patiënten met zorg ontslaan) studie mocht toelichten in een posterpitch, sprak van een inspirerend, leerzaam, verbindend en waardevol symposium. ‘Wat zijn we samen goed bezig!’