Ga naar hoofdinhoud

De Hulpmiddelenautomaat voorziet patiënten 24/7 van hulpmiddelen

28 mei 2024

In een innovatieve stap om patiënten nog beter van dienst te zijn, zijn er in samenwerking met Medicura, hulpmiddelenautomaten geïntroduceerd in zowel Zuyderland Medisch Centrum in Heerlen als Sittard-Geleen. Deze automaten, strategisch geplaatst bij de parkeergarages en de spoedeisende hulp, bieden een 24/7 toegang tot belangrijke hulpmiddelen voor patiënten van Zuyderland.

Of het nu gaat om een rolstoel, rollator, toiletverhoger, anatomische elleboogkrukken, borstkolf inclusief toebehoren, rugsteun, de hulpmiddelenautomaat voorziet direct in de behoeften van patiënten, zonder tussenkomst van een medewerker.

De hulpmiddelenautomaat is niet alleen een waardevolle service voor patiënten die na een opname naar huis gaan, maar ook voor poliklinische patiënten. Bijvoorbeeld, een patiënt met een voetblessure die in het weekend de Spoedeisende Hulp bezoekt en krukken nodig heeft, kan het ziekenhuis verlaten met dit hulpmiddel direct in handen.

Deze geautomatiseerde bestel- en uitgifteoplossing biedt aanzienlijke voordelen voor zowel patiënten als het ziekenhuis. Patiënten kunnen sneller met ontslag en hebben 24/7 toegang tot hulpmiddelen. Voor het ziekenhuis betekent dit een verlichting van de werkdruk, snellere doorstroming van patiënten, en minder onnodige bezetting van ziekenhuisbedden.

Deze innovatie is een stap voorwaarts in het streven naar het verbeteren van de patiëntenzorg en het optimaliseren van de ziekenhuiservaring voor iedereen die het Zuyderland bezoekt.

Kijk hier voor meer informatie.