Dagbesteding
Het Karwei
Bij het Karwei bieden we diverse mogelijkheden voor dagbesteding en groepsbegeleiding:
- Inloop
- Activerende groepsbegeleiding
- Arbeidsmatige groepsbegeleiding
- Arbeidstraining
- Dagbesteding ouderen
Eerst bellen naar uw huisarts.
De huisarts of de Huisartsenpost stuurt u zo nodig door naar de afdeling Spoedeisende Hulp van Zuyderland Medisch
Centrum. Voor de SEH van Zuyderland Medisch Centrum heeft u altijd een verwijzing nodig van uw eigen huisarts of de
huisartsenpost.
Als u denkt dat u -of iemand in uw omgeving – in een acute, levensbedreigende situatie verkeert, belt
u het alarmnummer 112 en vraagt u om een ambulance.
Bij het Karwei bieden we diverse mogelijkheden voor dagbesteding en groepsbegeleiding:
Bij de inloop kunnen deelnemers ‘binnenlopen’ om in een beschermde omgeving, onder het genot van een kopje koffie of thee, een praatje te maken. Er is geen druk om prestatie te leveren. Iedereen kan naar de inloop komen, een indicatie is hier niet voor nodig. Het doel van de inloop:
Bekijk onze locaties voor meer informatie
Activerende groepsbegeleiding biedt individuele activiteiten en activiteiten in groepsverband en altijd onder begeleiding. Binnen de activerende groepsbegeleiding hebben we een breed aanbod aan activiteiten. Deelnemers kunnen hierin zelf hun voorkeuren aangeven en op deze manier een passend programma volgen. Voor de activerende groepsbegeleiding dient een indicatie voor groepsbegeleiding toegekend te zijn. De doelen van deze training kunnen gericht zijn op:
Onder de activerende groepsbegeleiding vallen onder andere: zwemmen, wandelen, muziekactiviteit, ontspanningsactiviteit, creatief en kienen.
Bekijk onze locaties voor meer informatie
Arbeidsmatige groepsbegeleiding is een zinvolle training voor structuur en het opdoen van werkervaring. Deze groepsbegeleiding heeft een prestatie- en beloningselement. De activiteiten kennen vaste begin-, pauze- en eindtijden. Voor de arbeidsmatige groepsbegeleiding dient een indicatie voor groepsbegeleiding toegekend te zijn. De doelen van deze training kunnen gericht zijn op:
De volgende projecten zijn terug te vinden binnen arbeidsmatige groepsbegeleiding: het fietsherstelproject, de houtwerkplaats, montage, gastvrouw/heer, reiniging, kookactiviteit.
Bekijk onze locaties voor meer informatie
Arbeidstraining is een stap op weg naar vrijwilligerswerk of de (beschutte) arbeidsmarkt. Dit is ideaal voor deelnemers die willen onderzoeken of ze kunnen deelnemen aan reguliere arbeid of een vrijwilligersplek. Binnen deze arbeidstraining kan ook de expertise van de arbeidsdeskundige zorg van Zuyderland worden ingezet.
Mogelijke doelen zijn:
We bieden arbeidstraining aan binnen onze arbeidsmatige groepen, maar hebben daarnaast ook een aantal leerwerkplekken in externe bedrijven. We zijn steeds in ontwikkeling en bezig met nieuwe projecten om ervoor te zorgen dat we veel mogelijkheden op diverse gebieden kunnen bieden waardoor doorstroom naar Arbeid en/of vrijwilligerswerk mogelijk wordt gemaakt.
Voor de arbeidstraining werken we samen met twee locaties: het Goed en het Theehuis.
Bekijk onze locaties voor meer informatie
De dagbesteding voor ouderen is een psychiatrische voorziening waarbij u meerdere dagdelen per week deelneemt aan verschillende vormen van behandeling. Deze is bedoeld voor cliënten vanaf 60 jaar die een intensievere behandeling nodig hebben dan in de thuissituatie geboden kan worden, maar bij wie een opname niet nodig is.
U wordt doorgaans aangemeld door uw behandelaar, waarnaar eerst een kennismakingsgesprek volgt. Dan wordt er samen met u een behandelplan opgesteld waarin staat aan welke problemen u samen met ons gaat werken. De deeltijdbehandeling duurt gemiddeld drie tot zes maanden. Het doel van deze behandeling is genezing of vermindering van de psychiatrische problematiek en het (opnieuw) aanleren van praktische en sociale vaardigheden.
Bekijk onze locaties voor meer informatie