Ga naar hoofdinhoud

"Je gaat familie en vrienden nog veel meer waarderen!"

Lees het verhaal van Kim

Diagnostiek eierstokkanker

Om vast te stellen of bij u sprake is van eierstokkanker, kan de gynaecoloog een of meerdere van de volgende onderzoeken doen:

  • Vaginaal onderzoek
  • Bloedonderzoek
  • Vaginale echografie
  • Eventuele punctie (ascites, lymfklier, omentum)

Als de diagnose eierstokkanker is gesteld, dan volgen er meestal nog een aantal onderzoeken. Die zijn nodig om het stadium van de ziekte te bepalen; of wel hoe ver de tumor zich heeft uitgebreid. Het gaat hier meestal om:

Na deze onderzoeken volgt een bespreking tussen de betrokken specialisten, waarin een behandelplan wordt voorgesteld. Dit plan wordt door uw behandelend arts en casemanager met u besproken om zo samen te bepalen wat het definitieve behandelplan gaat worden.

Afhankelijk van de behandeling die wordt voorgesteld kan het zijn dat u voor een deel van de behandeling wordt doorverwezen naar Maastricht UMC+.

Wij zijn ons ervan bewust dat de confrontatie met kanker een schokkende gebeurtenis is. Voor iedereen die ermee te maken krijgt heeft het gevolgen op allerlei terreinen.
Wij zullen daarom naast uw lichamelijke gesteldheid ook aandacht hebben voor eventuele psychosociale vraagstukken.

Zorgvuldigheid kost tijd
We begrijpen dat de periode van onderzoeken veel spanning met zich meebrengt. De onderzoeken trachten we in zo’n kort mogelijk tijdsbestek uit te voeren. Omdat na iedere fase van onderzoek zorgvuldig afgewogen dient te worden of de volgende fase van onderzoek volgens planning ingezet dient te worden, kunnen de onderzoeken helaas niet in een korter tijdsbestek afgerond worden.